Over mij

Chantal Bakker - Ayurveda Wandelcoaching

Chantal Bakker

In mijn 30 jaar lange zoektocht naar de bevestiging van mijn overtuiging dat voeding het beste medicijn is voor veel van onze Westerse klachten kwam ik uit bij de Ayurveda. Ayurvedische voedingsleer in het bijzonder heeft mij in de tang en ik besloot niet alleen mijn zelfstudie voort te zetten maar heb diverse opleidingen voltooid waarmee ik ook anderen van dienst kan zijn.

Stel mij gerust je vragen

Ayurvedische Geneeskunde

Deze academische opleiding volgde ik online in India aan de National Library of Ayurvedic Medicine. Het heeft mij de visie van Ayurveda geleerd op het menselijk lichaam en hoe het functioneert. Het is een zeer grondige opleiding.

Meer weten, vraag ernaar

Principles of Diet & Lifestyle

Deze online opleiding gaat zeer uitgebreid in op de rol van voeding bij ons welbevinden. Hoe het lichaam voeding omzet en wat we zelf kunnen doen om ziekte te voorkomen en te genezen. Zeer pittig examen.

Meer weten, vraag ernaar
Certificaat bijscholing Voortplantingsorganen Ayurveda - Ayurveda Wandelcoaching

Kruiden bij problemen aan voortplantingsorganen

Ayurvedische kruiden in relatie tot Shukra en Artava Vaha Srotas, de mannelijke en vrouwelijke voortplantingsorganen zoals de Ayurveda deze kent. Een veel voorkomend probleem. Denk aan problemen met de vruchtbaarheid, klachten rond de menstruatie en de overgang, sexuele problemen zoals een te snelle of te langzame ejaculatie etc.

Meer weten, vraag ernaar
Certificaat Om Mantra - Ayurveda Wandelcoaching

Om Mantra: The Heart of Traditional Yoga

Deze cursus die bij elkaar 4 uur duurt heeft mij 1,5 jaar gekost voordat het allemaal een beetje was geland. Het heeft mij heel veel wijsheid gebracht door het veel en vaak toe te passen.

Meer weten, vraag ernaar
Ayurveda & Burn-Out Coach Chantal Bakker

Wat is een Burn-out en hoe kun je het ondersteunen met behulp van Ayurveda

Het aantal mensen met een Burn-out neemt zienderogen toe. Opvallend is daarbij dat steeds meer jongeren er aan lijden. Gelukkig is een BUrn-out vanuit Ayurvedisch perspectief heel goed te verhelpen. Juist omdat lifestyle en voedingsadvies hierbij een belangrijk onderdeel zijn. Waar nodig aangevuld met Ayurvedische kruiden waarvan de toepassing altijd maatwerk is. In de praktijk blijkt dat klanten vaak na 1 of 2 keer al een enorm verschil merken. Dat stimuleert om de ingeslagen weg vol te houden.

Meer weten, vraag ernaar
Ayurveda Kruidenleer - Ayurveda Wandelcoaching

Specialisme Kruidenleer

Binnen de Ayurveda nemen Ayurvedische kruiden een belangrijke plek in binnen de geneeskunde. De lijst lijkt eindeloos maar ook de vele verschillende toepassingen liegen er niet om. Binnen mijn praktijk zie ik de waarde ervan. Soms al binnen enkele minuten. De aanvullende opleiding die ik hierin volgde was zeer grondig en heeft mijn liefde voor Ayurveda enorm vergroot. 

Meer weten, vraag ernaar
Karma Yoga Certificate - Chantal Bakker

The Yoga of Living In and Beyond Karma

Dit een zeer verhelderende cursus over Yoga in Actie. Yoga zoals we hier in het dagelijks leven toe worden uitgenodigd. Het helpt bij het ontrafelen van de momenten van pijn en groei in het leven en sluit naadloos aan bij de Ayurvedische filosofie en psychologie. 

Meer weten, vraag ernaar

Scholing in  Polsdiagnostiek

Begin 2018 heb ik diverse opleidingen gedaan voor het doen van een typisch Ayurvedische Polsdiagnostiek. Hiermee kan ik de Prakriti (Dosha’s – aangeboren constitutie) en de Vakriti (de huidige constitutie bepalen maar ook de activiteit van de spijsvertering en vele andere lichaamsfuncties. Omdat ik mij direct besefte dat dit geen eenvoudige training was heb ik hem diverse keren gevolgd bij diverse docenten waaronder bij Ayurfreddy.

Meer weten, vraag ernaar
Facial Diagnosis and Vedic Palmestry

Facial Diagnosis and Vedic Palmestry

In januari 2018 heb ik een wel heel bijzondere training gevolgd van Dr. Shailesh Muli over het stellen van een Ayurvedische diagnose aan de hand van het gezicht en de handen. 

Meer weten, vraag ernaar
Coaching met honden - Nijmegen

Coaching met honden

Soms kan het zinvol zijn om een hond in te zetten tijdens het coachen. Honden zijn namelijk altijd zuiver in hun reactie op ons gedrag. Ze fungeren, ook wanneer we er niet om vragen, als spiegel en vertellen ons wat er werkelijk speelt.

Meer weten, vraag ernaar