Ayurvedische Lifestyle

Ayurveda & Lifestyle - Ayurveda Wandelcoaching

Volgens de principes uit de Ayurveda heeft alles in het universum medicinale waarde. De medicinale kracht van planten kan worden verklaard aan de hand van de principes en de filosofie uit de Ayurveda. Volgens de Ayurveda is alles in ons en om ons heen één en hetzelfde. De microcosmos, het lichaam waarin wij en alle levende wezens om ons heen leven, en de macrocosmos om ons heen zijn een onderdeel van één en hetzelfde. Het is aan de Ayurvedisch arts, behandelaar of coach om deze twee met elkaar in verband en in balans te brengen op een manier dat het lichaam het gemakkelijk kan verwerken. Hij doet niets anders dan het vervangen van gebreken door dingen die extern beschikbaar zijn. Dit is in een notendop wat Ayurveda voor onze gezondheid doet.

Dr. G. Gangadgaran in de film Ayurveda Art of Being

Verander je levensstijl, verbeter je gezondheid en ervaar meer geluk

We hebben het vaak niet eens in de gaten maar we zijn met z’n allen flink verwijderd van ons oorspronkelijke leven. Het leven dat van nature het beste bij ons past. We zijn druk, druk, druk met dingen die ons leven steeds verder uit balans brengen. We eten ongezond, we leven grotendeels achter beeldschermen, hebben alsmaar haast en zorgen niet goed voor lichaam, geest en ziel. Gelukkig is er een weg terug.

Meer energie en een gelukkiger leven

De Ayurveda wijst je stapje voor stapje de weg. Door deze 5000 jaar oude tips te integreren met onze moderne leefwijze ervaren we al snel dat we ons veel beter voelen. We hebben meer energie, we zien er beter uit, we zijn gezonder, voelen ons gelukkiger en ook onze relatie met de wereld om ons heen verbetert. En is het moeilijk? Nee!

Bij Burn Out, Depressie en Hormonale disbalans

Ayurveda is er dus niet alleen bij lichamelijke klachten. Juist ook bij geestelijke disbalans is alternatieve geneeskunde een prima alternatief voor het reguliere circuit. Het gaat er namelijk vanuit dat elke geestelijke disbalans ook een lichamelijke component bevat. Sterker nog, dat het vaak zelfs begint bij een lichamelijke disbalans. Denk aan Burn Out, Depressie, Hormonale disbalans en meer.

Wil je meer weten? Bel of mail mij gerust

Al snel waren mijn opvliegers verdwenen en mijn darmklachten een stuk verbeterd

In het voorjaar vertelde Chantal mijn over ayurveda en wat het met haar gezondheid heeft gedaan. Met mijn klachten: slecht slapen, in de overgang met opvliegers, darmklachten, stress op het werk en privé dacht ik dat zou ook iets voor mijn kunnen zijn. Ik kreeg voedingsadvies en ging ermee aan de slag. Al snel waren mijn opvliegers verdwenen en mijn darmklachten een stuk verbeterd. Nu maak ik ook regelmatig een wandelafspraak met Chantal. Tijdens de wandeling in de natuur bespreken wij van alles over mij. Regelmatig krijg ik een spiegeltje voorgehouden. Niet altijd leuk maar wel goed. Sommige zaken kosten tijd maar ik weet wel dat ik met ayurveda op de goede weg ben om mijn balans te vinden.
Groetjes, Elise
Natuurlijke producten - Ayurveda Wandelcoaching
[/row]