Dosha Test

Doshatest - Ayurveda Wandelcoaching

Diagnose op maat

Ayurveda wordt in Nederland veelal gereduceerd tot het bepalen van de Dosha, de persoonlijke constitutie en het geven van een massage die daarop afgestemd is. Daarmee wordt Ayurveda in mijn ogen tekort gedaan omdat het heel veel meer is. Ik raad de vele online Dosha testen in ieder geval ten zeerste af. Het blijkt in de praktijk namelijk heel lastig om daarmee zelf de eigen Dosha te bepalen wanneer men niet op de hoogte is van de betekenissen erachter. En dat je met een getraind oog veel meer ziet en dus een betere diagnose stelt. Door te kijken naar de mens die voor je staat en te luisteren naar diens verhalen. Dat maakt ook dat juist Wandelcoaching een heel geschikte manier van coachen is.

Hier geen Dosha Test

Wie toch een Dosha test wil invullen zal er voldoende vinden online. Het minste dat ik je mee wil geven is om hem in te vullen met jezelf als kind van 13 in het achterhoofd. Niet als de volwassen man of vrouw die je nu bent. Een Dosha is namelijk de aangeboren constitutie (Prakriti) en is niet altijd gelijk aan de constitutie van het moment dat je de test afneemt (Vikriti). De disbalans die het gevolg is wanneer we niet overeenkomstig onze natuur leven. Bovendien is niet alleen de mens in te delen in een (of meer) van de 3 Dosha’s. Dat geldt ook voor de klachten en ziektes, de omstandigheden waarin je verkeert, de seizoenen, het moment van de dag, de levensfase etc.etc.

Maak een afspraak

Natuurlijk begrijp ik jouw nieuwsgierigheid. Ik snap dat je wilt weten welk Dosha op jou van toepassing is. Dat je dat zelfs moet weten omdat je je ook in de Ayurveda wilt verdiepen en je anders niet veel verder komt. Ik help je dan ook graag. In een eerste consult kijk ik graag met jou naar jouw Dosha. Er zijn diverse mogelijkheden om daar achter te komen.

Niet ter vervanging van bezoek aan een arts

Ik ben overigens geen Ayurvedisch arts. Maar ik ben wel geschoold in de Ayurvedische geneeskunde en de Ayurvedische voedingsleer. Bij serieuze klachten zal ik je dan ook altijd doorverwijzen naar een arts en/of behandelaar. Toch weet ik dat ik je van dienst kan zijn omdat Ayurveda bewezen effectief is. Juist door samen te kijken naar wat voor jou belangrijke voedingstips kunnen zijn en welke levensstijl het beste bij jou past.

Maak een afspraak met Chantal Bakker van Ayurveda Wandelcoaching

Natuurlijke producten - Ayurveda Wandelcoaching