Wandelen bij kanker

Wandelen bij Kanker - Ayurveda Wandelcoaching

Juist bij kanker is wandelen van groot belang

Wandelen is het beste advies dat je een kankerpatiënt kunt geven. Het is belangrijk voor de overleving en het herstelproces. Het is jammer dat te weinig kankerpatiënten hiervan op de hoogte zijn. Vaak krijgen zij het achterhaalde advies om het rustig aan te doen. Het tegendeel is waar. Wie ook tijdens de behandeling regelmatig of zelfs dagelijks loopt maar meer kans om deze akelige ziekte te overleven. Ook het aantal bijwerkingen is aanzienlijk minder. 

Bewegen leidt niet tot extra vermoeidheid

In tegenstelling tot wat veel mensen verwachten wordt je van wandelen niet extra moe. Doordat er meer zuurstof naar de cellen en de organen wordt getransporteerd voelt men zich ook tijdens de behandeling voor kanker juist fitter wanneer men voldoende beweegt. Maar dat niet alleen. Door regelmatig de benen te strekken vermindert bovendien ook de kans op hart- en vaatziekten en osteoporose.

Al wandelend gegarandeerd een goed humeur

Kanker en de behandeling ervan doet niet alleen een aanslag op het lichaam, het humeur heeft er vaak ook flink onder te leiden. Niet verwonderlijk wanneer je bedenkt dat de gevolgen van de diagnose kanker vaak enorm zijn. De behandelingen zijn meestal zwaar en de angst om het niet te overleven zorgen voor een flinke duit stress. Ook dan is wandelen de beste oplossing. Even helemaal het hoofd leegmaken in de natuur is nog altijd de beste remedie.