Workshop Ayurvedische Kruiden

Workshop Ayurvedische Kruiden

Let op! 

Deze workshop staat nog niet opnieuw in de planning. De informatie erover is verouderd. Mocht je echter toch interesse hebben. Bij voldoende interesse zullen wij hem opnieuw organiseren.

De geneeskrachtige werking van Ayurvedische Kruiden

Volgens de Ayurveda, het medische systeem van het oude India, dragen kruiden voor een belangrijk deel bij aan de genezing en het opheffen van de disbalans waardoor ziekte ontstaat. De mens in al zijn fysieke, emotionele, psychologische en spirituele hoedanigheden, wordt steeds opnieuw uitgedaagd de balans te hervinden. Het leven met al zijn hectiek trekt ons er op haar beurt weer uit. Dat is onvermijdelijk. Of zoals Deepak Chopra zegt in zijn Ayurvedische Kruidenboek zegt:

Toegang krijgen tot de kracht van de natuur

“We staan in een voortdurende wisselwerking met onze omgeving, door ademhaling, voeding, uitwerpselen, waarnemingen en interpretaties. Het is een illusie van onze zintuigen dat ons bestaan abrupt wordt afgebakend door de buitengrens van onze huid. Binnen dit netwerk is gezondheid méér dan de afwezigheid van een afwijkende laboratoriumuitslag: het is de dynamische integratie van omgeving, lichaam, denken en geest. De kruidengeneeskunde biedt ons een zachtaardige benadering om deze integratie te bevorderen, met name wanneer er kleinere balansverstoringen ontstaan. Genezende planten stellen ons in staat om opnieuw in contact met onze omgeving te treden en toegang te krijgen tot de kracht van de natuur.”

Workshop gegeven door Jagath Rathnayake

De workshop is zowel informatief als praktisch. Hij wordt verzorgd door Jagath Rathnayake van Newarna Ayurveda in samenwerking met Ayurveda Wandelcoaching. Jagath is geboren in Sri Lanka. In zijn familie wordt Ayurvedische geneeskunde al 150 jaar toegepast. Tijdens zijn jeugd vertelde zijn opa verhalen over zijn vader die een Ayurvedische arts was. Hij vertelde hem legenden over traditionele kruiden die gebruikt werden om kwalen en ziekten te genezen zoals steenpuisten of bloedvergiftiging, artritis en problemen met de bloedvaten. Ook leerde hij veel over Ayurvedische kruiden doordat zijn familie altijd zelfgeteelde kruiden gebruikt uit de huisapotheek.

Praktische informatie Workshop Ayurvedische Kruiden

Wanneer: 5 mei 2018 van 10.00 tot 16.00 uur (Kennismaking met thee aanvang 09.30 uur)

Waar: Nerwana Ayurveda, Klifrakplantsoen 22, 3454JT, De Meern, Utrecht

Voor wie: Deze workshop is primair bedoeld voor therapeuten en behandelaren (in opleiding) die al een ruime basiskennis van de Ayurvedische geneeskunde bezitten. Bij twijfel neem gerust contact met ons op.

Kosten: 75 Euro – Te voldoen op locatie. Pinnen is mogelijk. Inclusief eenvoudige lunch.

Aanmelden: Het aantal plaatsen is bepekt. Aanmelden vindt plaats via het contactformulier van Ayurveda Wandelcoaching. Vermeld hierbij jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer. Geef ook aan of wij je vaker mogen informeren over toekomstige activiteiten middels een nieuwsbrief.

1518748 - Pranayur - Ayurveda Wandelcoaching